-7 är kallt!!




Hurreburre, -7 är ju ingen direkt jättekyla men när man lägger till massa dimma så känns det flera grader kallare. Hade tänkte att promenera till dagis, men det får bli bilen. Får köra lite wiidance i kväll istället. Känner att kroppen behver en återhämtningsdag efter tränat sön, tis och ons. Är ju inte van vid att träna flera gånger varje vecka och det talar min kropp om, men kul är det och det är nog min lycka att jag gillar träna såväl gymmet som gruppträningar.


-2,3 kg

Känns som ett okej resultat efter 2 veckor, har ju haft några felsteg, men i huvudsak hållt mig på banan.

Det var kul att träffa dom andra och starta upp gruppen. 10 st var vi några har börjat innan jul och några hade börjat nu. Jag är den ända som väljer halvfart helt, så vist kan jag känna lite avundsjuka på dem som kommer att rasa i vikt. Å andra sidan har jag lång tid på mig och mycket stöd under tiden på att lära mig äta rätt och träna.


God morgon världen.

Nu är åter världen inbäddad i snö och det är ju mysigt men oj så jobbigt att promenera med vagnen. Skall åka på Polarn och pyrets rea, funderar på att åka in till Göteborg och hoppas på att gatorna är bättre där att promenera på.
I kväll är det Xtravaganza möte, skall bli jättespännande att se vad jag har gått ned. Måttbanden visar på smått otroliga 7cm mindre i midjan!!

Bodyjam

Svettigt värre var detta les milles pass. Jätte kul oxå, mest glad är jag för att jag faktiskt orkar ett helt pass, det gjorde jag inte i höstas. Det var release för ett nytt program och musik så där var rökmaskin och lasrar. Kändes som man var ute och dansa på nått hippt inneställe.
Så har ni inte testat kan jag varmt rekomendera body jam!!

En skön promenad

här är verkligen snorhalt på grusvägarna. SÅ idag tog jag bilen och åkte ned till stora sjön, där gångvägarna är ordentligt grusade, och det var inga problem att gå där. Solen tittade tom fram och efteråt var jag full av ny energi.

Vardag igen

Ví har inte haft något bra lov. Med nån av barnen liggande sjuka i influensa hela lovet blev det rätt begränsat.
Men ändå är det lite skönt när vardagen rullar igång igen. Jag gillar rutiner, sen skall jag ju erkänna att nu när barnen är på dagis/skolan och bara jag och lilltjenen är hemma är min stressnivå väldigt låg. Speciellt då hon sover gott nu : )

Idag skall jag träna BodyJam har inte testat detta innan så det skall bli kul, oroar mig alltid för att min kondition inte skall räcka, men va 17 man måste ju börja nån gång annars kommer ju alltid konditionen vara dålig.

Imorgon är det nytt möte på Xtravaganza skall bli spännande att se hur mycket jag har gått ned!!

Mellis

En favorit jag har är keso med bär. Idag blev det blåbär och hallon.



Har ni något bra mellis att tipsa om?

Auberginegratäng


(Foto www.arla.se)

Hittade ett recept på Arla och det blev super gott, gjorde om det lite dock.

Ingredienser

4 port

2 auberginer,
1/2 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
1 burk passerade tomater
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 skvätt rödvin
2 dl Mjölk + redning+ 1dl västerbottenost
0,5 dl riven västerbottenost

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper. Strö över salt. Skala och hacka löken. Fräs mjuk i lite smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning och vin. Låt såsen koka ihop ca 5 min. Torka av auberginen och stek i smör-& rapsolja i en stekpanna ca 1 min per sida. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form. Koka upp mjölk, ost och redning. Häll över ostsås och ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.


1,5 timmes träning

och jag är helt slut. Dottern var på barnkalas så jag passade på undertiden. Körde Milon 2 varv, löpbandet och rodd.
Handlade nya extravaganza soppor, blev bara kalla och 2 soppor med grönsaks smak. Gillade inte dom varma och då jag alltid tar en till frukost och sedan ev en till mellis så känns det ju godare med kalla. Idag blir det kallops till middag och jag tänkte göra en aburginegratäng till, återkommer med recept om det blir gott.

Så onödigt

känns det nu efteråt. Vet inte varför jag valde att först ta en glass på mcdonalds och sedan choklad. Grrr. I vart fall jag och äldsta dottern och jag har varit på Diseny on ice med svägerskan och hennes pojk. Jätte trevligt, och jag är imponerad av hur duktiga dom är på skridskor.

Dagen i övrigt var bra, soppa till frukost, lax med grönskar till lunch. Sen gick jag och L ut och åt och då blev det potatis vilket jag i vanliga fall inte äter. Kanske var det det som triggade i gång suget.

Nu skall jag dock inte gräva ner mig mer i detta utan gåvidare, i morgon blir det träning på gymmet. Milon, en toppen träningsform, där man har ett kort som har alla mina inställningar för den aktuella maskinen. Så när jag stoppar i det så ställer den in alla inställningar och vikter. Man tränar cirkelträning 1 min på varje maskin och 30 sek i mellan, en cykel och crosstrainer i början och mitten där man tränar i 4 min.

Hoppas ni har haft en bättre matdag!

Afrodance

var riktigt roligt, hoppas jag får tillfälla att gå igen, sitter nu och går igenom barnens idrotters schema och vad jag vill träna. Tur att gymmet finns, för det är inte alltid så lätt att hitta pass som passar. Sen skall jag få ihop det med att jag är ute och säljer me&i kläder på kvällar. Ja det eviga livspusslet. Lite skönt är det dock att skolan drar igång på måndag, vi har verkligen haft ett urtrist lov med nån sjuk hela tiden.
Barnen börjar dock må bättre, har kollat upp dom hos läkaren men det är bara virus. Troligast är ju att dom har nån av influensorna dom har fått efter som symptomerna är dom som beskrivs och det har varit så långvarit.

Imorgon är det tjejmiddag, snälla tjejerna har ändrat så att vi äter något som funkar även för mig. Vin ingår ju inte riktigt i min diet, fast det vill jag ändå unna mig.

Om giftstruma och Xtravaganza

Jag fick en fråga från Marita om hur det fungerar med värdena. Jag vet inte, det jag har valt är att inte gå på helfart för jag tror inte att den stressen som kroppen då utsättsför är bra för struman, har dock inte kollat upp det vidare. Så jag kör min halvfart och träning, känner att jag måste ned i vikt och att det är ett bra alt.

Om giftstruma och Xtravaganza

Jag fick en fråga från Marita om hur det fungerar med värdena. Jag vet inte, det jag har valt är att inte gå på helfart för jag tror inte att den stressen som kroppen då utsättsför är bra för struman, har dock inte kollat upp det vidare. Så jag kör min halvfart och träning, känner att jag måste ned i vikt och att det är ett bra alt.

Har fullt upp med mina små

återkommer så fort dom mår bättre. Maten går bra och ikväll ska jag träna afrodance för första gången.

Idag känns det kämpigt

Lilltjejen har oxå fått hög feber som äldsta storebror. T jobbar så jag är ensam med alla barnen, och med två sjuka önskar jag att man kunde klona sig. Jätte trött är jag med och vill bara äta onyttigt. Men jag skall fixa detta!! Är glad över mina shakes och jag har kyckling kvar ffrån i går så jag behöver bara värma lite mat till lunch. klarar jag denna dag så fixar jag allt ;) Hoppas ni har en bättre måndag.

Har bestämt mig

för att springa vårruset och tjejmilen. Ganska stora mål för mig som har hoppat på kryckor under hela min graviditet och sedan fick struma och kund tex inte ens resa mig från golvet, sprang jag så vek sig benen och jag fall omkull.
Började med ett träningschema där man intervall tränar i 12 veckor för att kunna springa 5km. http://www.funbeat.se/programs/show.aspx?TrainingProgramID=2478




Mat & motion 1/1

Frukost Xtravaganza kycklingsoppa. (Inte god)
Mellis Några nötter
Lunch Kyckling, mos på kålrot och morot, sallad
Mellis Hallon o blåbär med keso
Middag Fläskfilé, sparris och blomkål, sallad

Motion Promenad och pulkaåkning 45 min, cyklat 15 min

Första dagen

på detta året. Känns som året börjar bra, är tillbaka på halvfart med xtravaganza. Jag gillar verkligen grönsaker så att inte äta pasta/ris/potatis är ju ingen större uppoffring när man får äta så mycket goda grönsaker. Träningen är lite lurigare att få till men skall verkligen se till att ta dom små stunderna och även träna hemma.

RSS 2.0